01 jun

Stilte reizen

Stiltereis: even pauze drukken

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid zijn we zo bereikbaar en verbonden geweest als vandaag de dag. 24/7 kan je ons contacteren en vaker wel dan niet zijn we toch een aantal uren op onze smartphone aan het doorbrengen. Mailtjes beantwoorden, berichten sturen, Instagram checken en ga zo maar door. Het lijkt allemaal geweldig en dat is het zeker ook maar tegelijkertijd brengt het allemaal ook een hoop stress met zich mee. En dan hebben we het nog niet gehad over de economie. Tijdelijke contracten, een abnormaal hoge werkdruk en de kostprijs van het levensonderhoud die enkel maar lijkt te stijgen. Je zou als mens van heel wat minder eigenlijk totaal gek worden. Steeds meer mensen komen uiteindelijk in een burn out of depressie terecht. Niet voor niets hebben psychologen ontzettend lange wachtlijsten, kan je op elke hoek van de straat yoga gaan doen en zien we het ene na het andere superfood in de markt verschijnen. Het leven is op zijn minst gezegd hectisch geworden. Maar wat als je gewoon echt even op pauze wil drukken? Wat als je voelt dat het allemaal wat te veel aan het worden is of naar een manier zoekt om jezelf even bij elkaar te rapen? Dan zijn stiltereizen misschien wel de juiste fit voor jou.

Stiltereis: even afsluiten

Een stiltereis is eigenlijk een soort retraite weekend. Je sluit je enkele dagen compleet af van de buitenwereld en alle invloeden die daarmee gepaard gaan en keert terug naar de essentie van het leven: jezelf. Bij Kop in de Wind nemen dergelijke reizen de vorm aan van een zeiltocht over de Waddenzee. Tijdens de zeiltocht bezoeken we niet alleen de schitterende oude havens van het gebied en de prachtige eilanden maar sluiten we ook alle invloeden van buiten af. Coach en therapeut Edward van Mieghem biedt een afwisselend programma aan met zeilen, mediteren en groepsgesprekken. Een programma dat erop is gericht om jouw eigen pauzeknop te vinden en de nodige raad en adviezen te geven over wanneer die in te drukken en wanneer ook net niet. Een spirituele reis waar je als een ander mens terug van komt. Deelnemers voelen zich na een dergelijke stiltereis weer helemaal opgeladen, klaar om de wereld aan te kunnen en veel minder gestresseerd. Je krijgt dan ook een ander perspectief aangeboden, een zicht op een andere manier van je eigen leven te bekijken. En dat alleen al kan een heel krachtig iets zijn om zelf het roer terug in handen te nemen.

Stiltereizen: voor wie?

Het korte antwoord is natuurlijk dat iedereen op de hele wereld eigenlijk wel behoefte zou kunnen hebben aan een mindfullness reis. In de praktijk delen we dit op in drie grote varianten. Er zijn de bezinningsreizen waarin je op zoek gaat naar wie je bent, waar je staat in het leven en waar je nu eigenlijk naar toe wilt. Een reis op de Waddenzee waarin nieuwe contacten gelegd worden en je tijdens meditatie en groepsgesprekken tot nieuwe inzichten komt. Reizen die niet alleen ontspanning bieden maar ook inspiratie en bezinning. Reizen die bieden wat misschien wel het meest ontbreekt in het moderne leven: diepgang.

Een tweede variant zijn de reizen voor bedrijven en organisaties. Bij Kop in de Wind ga je hiermee samen met de collega-ondernemers op reis over de Waddenzee. Zo leer je niet enkel bij over je reisgenoten en jezelf maar ook over jij als ondernemer. Het is een confronterende reis die je met collega’s kunt ondernemen die ook de stap durven te zetten en de reis aan te gaan. Een reis die de samenwerking onder de loep neemt en waar nodig verdiept. Een reis voor durvers. Ten slotte zijn er ook nog speciale reizen voor mensen die de regie van hun leven weer in handen willen nemen. Mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt zoals een burnout, scheiding of ontslag. Bij Kop in de Wind neem je het roer weer in handen en leer je stapsgewijs dat je echt niet bent overgeleverd aan de elementen. Een stiltereis met een luide boodschap.

Stiltereizen: waarom voor Kop in de Wind?

Waarom zou je bij de keuze voor een stiltereis opteren voor Kop in de Wind? In de eerste plaats heeft dat natuurlijk alles te maken met het feit dat er de kans wordt geboden op een unieke locatie stiltereizen te ondernemen. De Waddenzee is een schitterende locatie die heel wat te bieden heeft. Charmante eilanden, knappe havens en rustieke golven. Daarnaast kan je er zeker van zijn dat Kop in de Wind weet waarmee we bezig zijn. Met tientallen jaren ervaring als coach en therapeut ben je in goede handen om jouw leven terug in handen te nemen. Je verkrijgt gedurende de reis onbetaalbare inzichten over wie jij bent en wat je kunt doen om dat extra in de verf te zetten. Een stiltereis bij Kop in de Wind is een reis die je nooit zult vergeten, die inspiratie geeft en voor wie het nodig heeft ook de moed om verder te gaan geeft. Je leert meer bij over jezelf dan in hele kalenderjaren en vertrekt bovendien met een band voor het leven met jouw reisgenoten. Steek je kop dan ook niet in het zand bij problemen maar steek je Kop in de Wind.

Meer informatie:

Edward van Mieghem
T 0487-515662
M 06-46261718
E info@kopindewind.nl
of maak gebruik van ons contactformulier

© Copyright Kop in de Wind | Disclaimer | Cookie Statement | Sitemap & Archief | Contact | Website door De Starterwebsite